Rörinspektion och filmning
Till våra företagskunder och privatkunder erbjuder vi rörinspektionstjänster med syfte att ingående ta reda på ledningarnas status. Med högkvalitativ utrustning och utbildad samt certifierad personal filmar vårt rörinspektionsteam ledningarna för att upptäcka eventuella fel och brister. Filmning kan även göras för att lokalisera vart ledningarna går, vilket är praktiskt om ett rör behöver grävas upp. Rörinspektion verkar proaktivt och bidrar till att spara både tid, arbete och pengar.
Självklart lämnar vi alltid dokumentation i form av protokoll och kopia på filmen. Ytterligare exempel på uppdrag: besiktning av nyproduktion eller garantibesiktning samt profilmätning för att se hur mycket ledningen lutar.
Vi erbjuder även rörinspektionstjänster till våra privatkunder och erbjuder anpassad utrustning och utförande av tjänsten som passar även dessa mindre typer av uppdrag.
Exempel på uppdrag:
- Besiktning av nyproduktion eller garantibesiktning
- Återkommande stopp i ledningar
- Förebyggande besiktning av kondition
- Felsökning
- Besiktning av funktion
- Slutbesiktning inkl dokumentation
- Profilmätning för att se hur mycket ledningen lutar
- Ledningslokalisering
Vilken typ av rörinspektion behöver du?
- Felsökning
Vid en felsökande rörinspektion kontrollerar vi orsaken till ett stopp, eller om rören har skador som gör att de inte fungerar som de ska. Därefter rekommenderar vi rätt åtgärd för att bli av med problemet. - Konditionsbesiktning
En konditionsbesiktning innebär att vi inspekterar rörens status innan en renovering eller en ombyggnad. Vi kan till exempel snabbt upptäcka slitna rör som måste bytas ut för att renoveringen ska bli lyckad. - Funktionsbesiktning
En funktionsbesiktning kan liknas vid en hälsokontroll eller en bilbesiktning. Att göra en rörinspektion med hyfsat jämna intervaller är bra för att föregripa de problem som kan uppstå i ett rörsystem. - Slutbesiktning
Slutbesiktningen är en rörinspektion som vi ofta gör i samband med nybyggen eller efter avloppsrenoveringar. Vi filmar rören för att se till att de fungerar som de ska och att det inte är några produktionsfel eller andra skador som kan orsaka problem längre fram
Proaktivt och förberedande arbete
Vi jobbar mycket proaktivt och filmning av rör sparar både tid, arbete och pengar. Med den senaste tekniken och utrustningen kan vi undersöka rör i olika typer av dimensioner. Film, foto och efterdokumentation för att få fram status på ert ledningsnät ger värdefull information för framtida arbete, till exempelservice- och underhållsspolningar, rotskärningar, fräsningar eller byte av trasiga rör.
Vi erbjuder även rörinspektionstjänster till våra privatkunder och erbjuder anpassad utrustning och utförande av tjänsten som passar även dessa mindre typer av uppdrag.
Certifierade operatörer för kvalitetssäkrat arbete
Vi är självklart certifierade av STVF – Sveriges Auktoriserade Rörinspektörer.
Inom Norva24-koncernen deltar vi aktivt i föreningens arbete och är bland annat med och utvecklar nya standarder samt är aktiva lärare vid utbildningar för nya auktoriserade rörinspektörer.
P122 - Rörinspektion av avloppsledningar i mark
Till grund för vårt arbete ligger publikation P122 – Svenskt Vattens ”Rörinspektion av avloppsledningar i mark” – en beskrivning över hur rörinspektion av allmänna markförlagda ledningar för avlopp ska genomföras. Publikationen innehåller även en beskrivning av tilläggsarbeten – till exempel riktningsavvikelser, profilmätning och deformationskontroll. P122 är en uppdatering av tidigare publikation P93 och det som främst adderats är ytterligare tips och råd för ledningsnätägare inför beställning och avrop av rörinspektioner samt nya referensbilder för observationer. Publikationen vänder sig både till beställare av rörisnpektion och kommunala ledningsägare samt utförare och entreprenörer inom rörinspektion.
T25 - TV-inspektion av avloppsledningar inom fastighet
Vi utgår även ifrån T25 – TV-inspektion av avloppsledningar inom fastighet – en handbok och underlag för STVF:s utbildning av auktoriserade rörinspektörer.
Handboken kom till år 1993 med syftet att uppnå en enhetlig redovisning av resultet från TVinspektioner av avloppsledningar i fastigheter.
Handboken är ett samarbete mellan entreprenörer i STVF, BRIF samt Fastighetsägarna, SABO och VVS-Företagen.