Slamsugning i Skåne och Småland

Vi löser nästan allt som går att suga upp – med slamsugning. Med bred erfarenhet, moderna slambilar och full koll på lagstiftningen är vi en självklar partner för företag, fastighetsägare och industrier. Vi hjälper till med både akuta uppdrag och planerade tömningar, och vi hanterar även farligt avfall – inklusive all dokumentation.

Vad är slamsugning?

Slamsugning är en metod för att suga upp och transportera flytande eller halvflytande avfall, som slam, fett, olja eller vatten, från till exempel avskiljare, brunnar eller tankar.

Så går det till hos Norva24 Miljöhantering

Vi börjar alltid med en behovsanalys. Vad behöver tömmas? Hur ofta? Vilken typ av avfall? Våra slamsugare är experter på att ta sig fram där det är trångt, och våra bilar är utrustade för både våtsugning och torrsugning. Allt vi tömmer dokumenteras enligt gällande regler, särskilt vid farligt avfall och ADR-transporter.

Naturvårdsverkets regler om farligt avfall

Vad gäller?
Om man ska transportera farligt avfall i Sverige, måste man följa Naturvårdsverkets föreskrifter.

Läs mer

​​MSB:s regler för ADR-transporter (farligt gods)

Vad gäller?
MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) bestämmer hur farligt gods får transporteras på väg.

Läs mer

Slamsugning – hur ofta behövs det?

Hur ofta du behöver slamsugning beror på verksamhetens typ och storlek. För restauranger och industrier är det vanligt med tömning var tredje till sjätte månad. För mindre verksamheter kan det räcka med en gång per år.

Slamsugare med teknik i framkant

Vi kör med full kraft – bokstavligen. Vår fordonsflotta består av 27 bilar, alla utrustade för att klara tunga uppdrag. Vi kombinerar spol- och slamsugning i samma fordon vilket gör att vi kan lösa svåra jobb snabbare och smidigare.

Slambilarna når in på trånga gårdar, hanterar stora volymer och är redo för både akuta insatser och planerade underhåll.

För dig som behöver slamsugning av farligt avfall

Vi har tillstånd, utbildning och rätt utrustning för att hantera farligt avfall på ett lagligt och säkert sätt. Det handlar till exempel om:

  • Spillolja och emulsionsvatten
  • Innehåll från oljeavskiljare
  • Slam från tvättrännor och industritankar

Vi ordnar provtagning, kontakt med ackrediterade laboratorier och rapportering enligt Naturvårdsverkets krav. Läs mer om vad som räknas som farligt avfall här.

Behöver du hjälp med rapportering till Naturvårdsverket? Vi sköter hela biten – tryggt och enkelt.

Vad kostar slamsugning?

Priset på slamsugning varierar beroende på uppdragets omfattning. Det beror på faktorer som:

  • Mängd och typ av avfall
  • Åtkomst till platsen
  • Hur lång tid arbetet tar
  • Behov av specialfordon eller ADR-hantering

Vill du få ett exakt pris? Kontakta oss här så återkommer vi snabbt med offert.

Slamsugning i Skåne och Småland med lokal närvaro och snabb service

Behöver du en trygg partner för slamsugning i Kristianstad, Hässleholm, Växjö och Sölvesborg? Vi finns nära till hands och rycker ut när du behöver det. Våra erfarna operatörer känner området, och våra slambilar klarar allt från innerstadens brunnar till industritankarna utanför stan. Vi hjälper dig att både förebygga problem och lösa akuta situationer – snabbt, proffsigt och med full dokumentation.

Vanliga frågor om slamsugning

Vad kostar slamsugning per timme?
Det beror på uppdraget. Be om en offert så får du ett exakt pris.

Vad gör en slamsugare?
En slamsugare tömmer och transporterar flytande avfall från exempelvis avskiljare, brunnar eller tankar.

Slamsugning hur ofta?
Restauranger och industrier tömmer ofta var 3–6 månad. Andra verksamheter mer sällan.

Behövs det dokumentation?
Ja, särskilt vid farligt avfall. Vi sköter allt enligt gällande krav.

Mer om övriga kommuner:

Mer om Slamsugning i Skåne och Småland

Slamsugning av farligt avfall

Vi har kunskap och utbildning samt rätt tillstånd för att hantera våra kunders farliga avfall. Hanteringen görs på ett säkert sätt och innebär både hållbarhets- samt konkurrensfördelar för våra kunder.

Vår personal är specialister på hanteringen och säkerställer att uppdraget hanteras enligt lagstadgade och gällande krav.

Kontakta oss för en dialog om hur vi kan hjälpa just dig.

Vad är farligt avfall?

Farligt avfall kan skada människor eller miljö om det lämnas på fel ställe och ska lämnas till en särskild insamling. Till det farliga avfallet räknas allt som kan vara giftigt, cancerframkallande, frätande, fosterskadande, miljöfarligt, smittförande eller brandfarligt.

Karakterisering av avfall

Avfall som inte ingår i abonnemang för hushållsavfall måste beskrivas, det vill säga karakteriseras. Den som har producerat avfallet ansvarar för att karakteriseringen är rätt. Behöver du provning och laktester av avfall ordnar vi det. Vi sköter kontakten med ackrediterat laboratorium och servar dig med resultatet.

Rapportera farligt avfall

I enlighet med riktlinjer från Naturvårdsverket omfattas transport av avfall av anmälnings- eller tillståndsplikt. Vid transport av farligt avfall ställs dessutom krav på upprättande av transportdokument samt att transporten antecknas och rapporteras till avfallsregistret.

Vi på Norva24 Miljöhantering sköter all dokumentation och samtliga kontakter när det gäller transport av avfall och fungerar gärna expertrådgivare löpande eller i enskilda frågor.

Vill du veta mer?

Johan Stenberg
Johan Stenberg

Driftledare (Kristianstad)

johan.stenberg@norva24.se 044 - 780 19 66
Kim Siöland
Kim Siöland

Driftledare (Kristianstad)

kim.sioland@norva24.se 044 - 780 19 54
Kim Rosendal
Kim Rosendal

Driftledare (Kristianstad)

kim.rosendal@norva24.se 044 - 780 19 52
slamsugning
Slamsugning i Skåne och Småland

Fler tjänster

Referenser

Bli kontaktad